Bodemonderzoek

Bodemverontreiniging? AI-CT voert op een vakkundige manier een bodemonderzoek uit

Neem contact met ons op

Bodemonderzoek & Milieuadvies

Het uitvoeren van bodemonderzoek wordt vaak als een dure en overbodige verplichting gezien, want “hier is toch nooit iets gebeurd”. In de meeste gevallen is dat ook zo ‑ en dan zijn we natuurlijk snel klaar met het onderzoek zodat u zonder vertraging uw bouwvergunning kunt aanvragen, of uw woning kunt verkopen, of bijvoorbeeld uw milieuvergunning kunt regelen.

In enkele gevallen blijkt er soms wel eens iets aan de hand te zijn. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw “kop in het zand te steken”. Maar dat lost het probleem niet op. Het tijdig investeren in bodemonderzoek kan u mogelijk problemen en financiële tegenvallers besparen.

   WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN

  • Verkennend bodemonderzoek (NEN 5740), ook wel ‘schoon grond verklaring’ genoemd

  • Vooronderzoek of historisch onderzoek (NEN 5725)

  • Nulsituatie bodemonderzoek

  • Afperkend bodemonderzoek

  • Saneringsonderzoek

  • Grondwatermonitoring

BODEMONDERZOEK

AI-CT heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van bodemonderzoeken. Wij kunnen elk gewenst onderzoek uitvoeren, van een verkennend onderzoek tot een saneringsonderzoek. Deze bodemonderzoeken kunnen plaatsvinden op zowel onverdachte als verdachte locaties, van natuurgebieden tot bedrijfsterreinen.

BODEMSANERING

Een bodem wordt pas gesaneerd nadat er een bodemonderzoek heeft plaatsgevonden. Het bodemonderzoek geeft aan om welke verontreiniging het gaat.

CONTROLE

Zodra de saneringswerkzaamheden klaar zijn wordt het werk gecontroleerd door een geaccrediteerd laboratorium conform de NEN2990.

VRIJGAVECERTIFICAAT

Als het werk goed bevonden is wordt een vrijgavecertificaat uitgegeven en kan alles worden afgebroken en nauwkeurig worden opgeruimd

Deskundig, onafhankelijk en transparant

AI-CT heeft meerdere grote asbestsaneringen mogen uitvoeren. Maak direct een afspraak met één van de specialisten van AI-CT

MAAK EEN AFSPRAAK