Asbestsanering

AI-CT ontzorgt u tijdens het hele proces van een asbestsanering

Neem contact met ons op

Asbestsanering met AI-CT

Asbest is (of beter was) in Nederland een graag en veel toegepast bouwmateriaal. Dit komt door de goede eigenschappen van asbest, het is namelijk slijtvast, brandwerend, makkelijk te verwerken en goedkoop. Tot 1993 werd in Nederland asbest veelvuldig toegepast. Het verwijderen van asbest, oftewel asbestsanering, gaat volgens een vast stappenplan. Vooraf dient het nodige aan documentatie beschikbaar te zijn voordat de asbestsanering plaats kan vinden.

Als u een asbestverdachte toepassing aantreft en wil laten verwijderen dan dient hier een asbestinventarisatierapport van te worden opgesteld. Het inventariseren van gebouwen gebeurd door onafhankelijke gecertificeerde bedrijven (en dus niet door een asbestsaneerder). De Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) neemt monsters van asbestverdachte toepassingen en laat deze analyseren in een laboratorium. Aan de hand van de resultaten stelt het bureau een officieel rapport op conform de SC540 met de bevindingen.

  • Sloopmelding

Voor het verwijderen van asbest is toestemming van de gemeente nodig. Met het nieuwe bouwbesluit dat is ingegaan sinds 2012 is de sloopvergunning voor het verwijderen van asbest vervangen door een sloopmelding. Deze sloopmelding is te doen via het digitale omgevingsloket. Bij de informatie die moet worden ingevuld moet nog het gemaakte asbestinventarisatierapport en een werkplan conform SC 530 worden ingeleverd. Vier weken na de melding mag er gestart worden met de sanering. Voor leegstaande woningen en gevallen waarbij het gebruiksgenot wordt belemmert geldt een termijn van vijf werkdagen. AI-CT kan u helpen met het verkrijgen van een asbestinventarisatierapport. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

  ASBESTSANERINGSPROCES

  • Asbest verdachte toepassing aantreffen

  • Asbestinventarisatie conform SC 540

  • Asbestinventarisatierapport

  • Sloopmelding

  • Asbestsanering

  • Vrijgave asbestsanering

  ASBEST HERKENNEN

Het gehele proces van asbestsanering begint ermee dat u weet, of vermoedt, dat er asbest in uw gebouw of constructie aanwezig is. Een aanwijzing of het om asbest gaat is de tijd waarin het gebouw gemaakt is. Asbest is vooral toegepast in de tijd na de Tweede Wereldoorlog en voor 1993. Daarbij zijn asbesthoudende materialen vaak te herkennen aan een honingraatstructuur in het materiaal en een vezelachtige structuur op het breukvlak.

ASBESTSANERING & VEILIGHEID

AI-CT voert de saneringen veilig en geheel conform de geldende wet- en regelgeving uit conform de SC530. Dit betekent dat de bekende mannen in witte pakken aan het werk gaan en dat zij en het vrijkomende materiaal het gebied of ruimte waarin de asbestsanering plaatsvindt alleen verlaten met een speciale doucheprocedure.

CONTROLE

Zodra de saneringswerkzaamheden klaar zijn wordt het werk gecontroleerd door een geaccrediteerd laboratorium conform de NEN2990.

VRIJGAVECERTIFICAAT

Als het werk goed bevonden is wordt een vrijgavecertificaat uitgegeven en kan alles worden afgebroken en nauwkeurig worden opgeruimd

GEMEENTE

Dit vrijgavecertificaat, samen met een stortbewijs kan worden ingeleverd bij de gemeente om te bewijzen dat het asbest conform wet- en regelgeving is verwijderd.

Deskundig, onafhankelijk en transparant

AI-CT heeft meerdere grote asbestsaneringen mogen uitvoeren. Maak direct een afspraak met één van de specialisten van AI-CT

MAAK EEN AFSPRAAK