Asbestinventarisatie

AI-CT voert vakkundig en snel een asbestinventarisatie uit

Neem contact met ons op

Asbestinventarisatie met AI-CT

Asbest is (of beter was) in Nederland een graag en veel toegepast bouwmateriaal. Dit komt door de goede eigenschappen van asbest, het is namelijk slijtvast, brandwerend, makkelijk te verwerken en goedkoop. Tot 1993 werd in Nederland asbest veelvuldig toegepast. Het verwijderen van asbest, oftewel asbestsanering, gaat volgens een vast stappenplan. Vooraf dient het nodige aan documentatie beschikbaar te zijn voordat de asbestsanering plaats kan vinden.

Als u een asbestverdachte toepassing aantreft en wil laten verwijderen dan dient hier een asbestinventarisatierapport van te worden opgesteld. Het inventariseren van gebouwen gebeurd door onafhankelijke gecertificeerde bedrijven (en dus niet door een asbestsaneerder). De Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) neemt monsters van asbestverdachte toepassingen en laat deze analyseren in een laboratorium. Aan de hand van de resultaten stelt het bureau een officieel rapport op conform de SC540 met de bevindingen.

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT

  • Wat er onderzocht is

  • Hoeveel en waar is de asbest gevonden

  • Welke asbestverdachte materialen asbesthoudend zijn

  • Welke methode (risicoklasse) gebruikt moet worden voor het verwijderen van de asbesthoudende materiaal

  • Wie het asbest mag verwijderen

  • Overzichtstekening

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT

Voordat de asbestsanering kan starten voert AI-CT een asbestinventarisatie uit. Tijdens de asbestinventarisatie wordt de locatie onderzocht op de aanwezigheid van asbestverdacht materiaal. De resultaten van dit onderzoek komen terecht in een asbestinventarisatierapport. AI-CT kan deze rapportage voor u maken en kan het vervolgtraject begeleiden.

ASBESTSANERING

Na het uitvoeren en maken van een asbestinventarisatierapport wordt een plan van aanpak gemaakt om het asbest te gaan saneren, dit wordt een asbestsanering genoemd.

CONTROLE

Zodra de saneringswerkzaamheden klaar zijn wordt het werk gecontroleerd door een geaccrediteerd laboratorium conform de NEN2990.

VRIJGAVECERTIFICAAT

Als het werk goed bevonden is wordt een vrijgavecertificaat uitgegeven en kan alles worden afgebroken en nauwkeurig worden opgeruimd

Deskundig, onafhankelijk en transparant

AI-CT heeft ruime ervaring in het maken van asbestinventarisatierapporten. Maak direct een afspraak met één van de specialisten van AI-CT

MAAK EEN AFSPRAAK